Implica-te

Știri

 
16 ianuarie 2018

Anunț privind achiziționarea de echipamente

ACDB, în calitate de beneficiar, invită ofertanții interesaţi să depună ofertele în vederea atribuirii contractului de Achiziție echipamente specifice managementului ariilor protejate, în cadrul proiectului: Râul Putna – crearea sistemului de management integrat pentru Si…

 
22 octombrie 2017

Wildlife Help a luat sfârșit, însă acțiunile de reabilitare a faunei sălbatice continuă…

Proiectul Wildlife Help, implementat de ACDB, cu sprijinul Telekom Romania Mobile Communications SA, se încheie pe 31 octombrie. Acțiunile realizate au avut impact la nivel național, fiind derulate în cadrul Centrului pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice – ACDB.

 
14 septembrie 2017

Proiectul Focus Natura s-a încheiat

ACDB încheie proiectul “Focus Natura: Pădurea Merișor – Cotul Zătuanului și Lunca Siretului”, implementat în perioada 4 aprilie 2017 - 15 septembrie 2017, în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea.

 
10 septembrie 2017

Ariile naturale protejate au găzduit 2 competiții sportive

Sâmbătă, 9 septembrie 2017, au avut loc mult așteptatele competiții sportive Focus Natura. Acestea au fost dorganizate cu scopul conștientizării participanților cu privire la importanța conservării valorilor naturale din ariile naturale protejate, promovării mișcării (alergarea în natură) și a unui …

 
08 august 2017

Competiții sportive pentru natură

ACDB vă invită să participați la competiții sportive pentru a promova natura și un stil de viață sănătos, atât în calitate de concurenți cât și de voluntari.

 
04 aprilie 2017

Condiții mai bune pentru vidrele din râul Putna

Proiectul „Conserve and restore the aquatic habitats for otters in south-eastern Romania” a fost desemnat câștigător de către votul publicului, după ce a fost selectat printre cele 4 finaliste din categoria proiectelor Alpine la competiția organizată de European Outdoor Conservation Association.

 
20 decembrie 2016

Wildlife Help – o nouă șansă pentru fauna sălbatică

Finanțat de Telekom prin Programul TeImplici, Wildlife Help va întări capacitatea de intervenție și salvare a animalelor sălbatice aflate în dificultate, prin utilizarea unor sisteme inovatoare de monitorizare online, monitorizare post reabilitare și implicare a comunității la nivel național în acti…

 
09 decembrie 2016

3 proprietăți fără arbori invazivi certificate de ACDB

Răspândirea plantelor invazive este una dintre cele mai dificile provocări ecologice ale secolului 21. În toată lumea, plantele invazive sunt considerate o ameninţare pentru mediu, cauzând serioase prejudicii ecologice, probleme de sănătate în rândul oamenilor şi pierderi economice semnificative.

 
15 noiembrie 2016

Urs accidentat tratat la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice - ACDB

Pe 28 octombrie, Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice - ACDB a preluat un urs în vârstă de trei ani, rănit grav într-un accident rutier care a avut loc în comuna Tulnici din județul Vrancea, pe drumul naţional 2D.

 
28 septembrie 2016

Poziția ACDB față de Ordinul de Ministru pentru aprobarea derogărilor pentru urs, lup și pisică sălbatică

ACDB (Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice) este una dintre puținele organizații neguvernamentale care în ultimii 13 ani a implementat fără întrerupere activități de conservarea și cercetare a speciilor de carnivore mari din România. În colaborare cu alte entități, am lucrat pentru a …

 
13 aprilie 2016

"Ursul, simbol al sălbăticiei" – inițiativă de promovare a valorii ursului brun

ACDB, în colaborare cu Ministerul Mediului, Apelor si Pădurilor, va realiza albumul monografic "Ursul, simbol al sălbăticiei", un instrument de educare și conștientizare despre însemnătatea ursului brun, de-a lungul timpului, în țara noastră.

 
17 decembrie 2015

Proiectul WOLFLIFE promovează utilizarea responsabilă a câinilor la stâne

ACDB a lansat un raport privind impactul pe care câinii hoinari şi cei de la stână îl au asupra speciilor de faună. Raportul face parte din proiectul WOLFLIFE, proiect ce are ca scop implementarea celor mai bune practici pentru conservarea în mediul natural a speciei lup (Canis lupus), dar si promov…

 
09 decembrie 2015

ACDB își lansează noua identitate în urma primului proces de rebranding al unui ONG de mediu din România

ACDB, ONG-ul de mediu cu 12 ani experiență în conservarea speciilor sălbatice de animale și a habitatului lor, își lansează astăzi noua identitate de branding. Procesul de rebranding a fost realizat pro bono de BrandFusion, compania specializată în strategie și design de brand.

ACDB
Str. Ion Creangă, nr.12, Focșani,
jud. Vrancea

Tel: 0337109662
Fax:  033 710 96 62
office@acdb.ro 

© 2016 ACDB Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice
Powered by BrandFusion