Implica-te
 

Acționăm pentru conservarea speciilor de carnivore din România și a habitatului lor

 
Lupul (Canis lupus)

Suntem parteneri ai proiectului WOLFLIFE, o inițiativă amplă de conservare a speciei la nivel național, ce are ca scop implementarea celor mai bune practici pentru conservarea în mediul natural a speciei lup, mentinerea unei populații sănătoase și viabile de lupi în Carpații Orientali, dar si promovarea unei mai bune coexistențe om-lup.

Află mai multe

Râsul (Lynx lynx)

În cadrul Centrului de Reabilitare a Faunei Sălbatice, tratăm și reabilităm exemplare de râși. Un exemplu de reabilitare de succes este cazul râsului Pistrui, care a ajuns la Centru în anul 2011. Râsul a fost îngrijit și tratat timp de 2 ani și a fost eliberat în anul 2013 în mediul său natural, devenind astfel primul pui de râs reabilitat din România.

Află mai multe

 
 
Ursul brun (Ursus arctos)

ACDB are o experiența de peste 10 ani în derularea de acțiuni de conservare a speciei. De exemplu, ACDB a fost partener al proiectului LIFEURSUS, proiect ce a avut ca scop conservarea celui mai reprezentativ eșantion al populației de urs brun din România, prin implementarea celor mai bune practici și acțiuni demonstrative în zona central-estică a Carpaților Orientali.

Afla mai multe

Vidra (Lutra lutra)

ACDB realizează inventarierea acestei specii în ariile protejate, pentru a propune cele mai bune măsuri de conservare . De exemplu, ACDB desfasoara activitati de monitorizare a prezenței vidrei euroasiatice (Lutra lutra) și de evaluarea a habitatului acesteia în Parcul Natural Putna – Vrancea și în aria protejată Lunca Siretului Inferior.

Află mai multe

 
 
Pisica sălbatică (Felis silvestris)

ACDB colectează și analizează date privind starea de conservare a pisicii sălbatice la nivel național și lucrează pentru a crește gradul de conștientizare a populatiei asupra necesității conservării pisicii sălbatice.

Află mai multe

ACDB
Str. Ion Creangă, nr.12, Focșani,
jud. Vrancea

Tel: 0337109662
Fax:  033 710 96 62
office@acdb.ro 

© 2016 ACDB Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice
Powered by BrandFusion