Donații materiale

Donează materiale pentru Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice

Ce reprezintă acest proiect?

Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice a fost înființat în anul 2007 de către Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice, cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea. A fost fondat pe suprafața fostei grădini zoologice din Focșani și a beneficiat inițial de infrastructura și logistica fostei instituții. În urma eforturilor ACDB și pe baza unor proiecte de finanțare Centrul a fost îmbunătățit și extins dându-i-se funcționalitatea specifică unui spital pentru îngrijirea animalelor sălbatice aflate în pericol.

În prezent Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice face parte din rețeaua națională a centrelor de reabilitare a faunei sălbatice autorizate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și este cel mai mare Centru de reabilitare din România ca suprafață care are capacitatea de a primi orice fel de specie din fauna României, fie că vorbim de la cele mai mici specii de păsări sau carnivore mari precum urși, lupi sau râși.

De când a fost înființat acest Centru am trăit și am văzut multe… am văzut animale electrocutate, implicate în accidente rutiere, imobilizate în deșeuri, căzute în gropi de beton în imposibilitate de scăpare, încercând să scape de la înec sau din incendii, și de mai multe ori am văzut și animale smulse din brațele părinților lor, lovite sau omorâte intenționat din motive de superstiție sau în mod deliberat.

Care sunt nevoile?

În activitățile noastre de salvare a animalelor sălbatice există două etape: etapa de teren (deplasarea la locul de prelevare a animalului, capturarea și transportul către Centrul pentru reabilitare) și etapa de spitalizare (în care animalul este practic internat în cadrul acestui Spital unde i se acordă îngrijire medicală, tratament, hrană și spațiu pentru îngrijire).

Cazurile de animale rănite sau aflate în suferință sunt din ce în ce mai numeroase datorită impactului tot mai mare a activităților omenești, pe lângă faptul că Centrul nostru de Reabilitare a devenit foarte cunoscut la nivel național și din ce în ce mai mulți “pacienți” ajung la noi. Încă din anul 2007, de când a luat ființă acest Centru, ne-am confruntat constant cu lipsă de resurse. Fiecare etapă în salvarea unui animal sălbatic necesită costuri, iar pentru că ne dorim să facem lucrurile ca la carte costurile sunt și mai ridicate.

Activitatea acestui spital a reușit să supravețuiască datorită sprijinului primit prin donații și sponsorizări.